Kalfsschnitzel in champignons-balsamicosaus met pompoen-aardappelstampot

Hoeveelheid energie per portie:Calorieën: 617Koolhydraten: 68,4 g Vet: 27,8 g Eitwit: 29,2 g Voedingsvezels: 11,8 g Aantal sneetjes brood: 5,7

Kalfsschnitzel in champignons-balsamicosaus met pompoen-aardappelstampot

Bereiding

Bereidingstijd: 34 Minuten
Gaartijd: 20 Minuten
Calorieën per portie: 617

Het kalfvlees in dunne reepjes snijden. De ui schillen en fijn snijden. De champignons in dunne reepjes snijden. De aardappelen en de pompoen in zout water koken en in een zeef doen. De melk en de boter in een pan opwarmen, de aardappelen en de pompoen toevoegen en grof stampen.

De peterselie erdoor roeren en pompoen-aardappelstampot warm houden. De olijfolie in een grote pan opwarmen en de stukjes ui glazig aanbakken. Het vlees toevoegen en rondom braden. Het vlees uit de pan nemen en het bakvocht met de groentebouillon afblussen. De champignons in de pan doen en aan de kook brengen. De slagroom en de balsamico toevoegen, met zout en peper kruiden. Het vlees aan de saus toevoegen en ongeveer voor 2 minuten laten intrekken. De kalfsreepjes met de pompoenaardappelstampot serveren.

Als dessert serveert u de bananen.

Tip

De hokaidopompoen heeft een hele dunne schil. Die kan men meekoken en opeten. Dat bespaart veel tijd bij het schillen van de pompoen wat vaak moeizaam gaat.

Ingrediënten (2 porties)

  • 2 EL balsamicoazijn
  • Zout
  • 200 g pompoen, de schil verwijdert
  • 100 g bruine champignons
  • 2 bananen
  • 1 TL rietsuiker
  • 400 g melige aardappelen, geschild
  • 200 g mager kalfsvlees
  • 100 ml melk, 1,5% vet
  • 1 ui
  • 1 EL boter
  • 2 EL slagroom
  • Vers gemalen peper
  • 2 EL olijfolie
  • 100 ml groentebouillon
  • 1 EL peterselie, fijn gesneden