Gevulde omelet met zomerse groente

Hoeveelheid energie per portie:Calorieën: 600Koolhydraten: 75 g Vet: 19 g Eitwit: 27 g Aantal sneetjes brood: 6,2

Gevulde omelet met zomerse groente

Bereiding

Bereidingstijd: 45 Minuten
Gaartijd: 20 Minuten
Calorieën per portie: 600

De zomergroente:

De olijfolie in een pan opwarmen. De bleekselderij, de wortelen en de groentemais aanbakken. De groentebouillon toevoegen en bij matig vuur ca. 8-10 minuten laten koken.

De tomaten kort in heet water leggen, totdat u de schil verwijderen kan. Laten afkoelen, van zijn huid ontdoen, halveren, en de kern verwijderen en in fijne blokjes snijden. De tomatenblokjes door de groente mengen en met peper, de fijn gesneden basilikum, curry en zout op smaak brengen.

De omelette

De twee eieren en eiwit doen in een kom en klop dit door elkaar (2x). Met peper en zout kruiden.

Een theelepel boter doen in een anti-aanbakpan – moet niet te heet zijn. Het eerste gedeelte van het eimengsel in de pan gieten en bij matig vuur onder langzaam roeren laten hard worden. De pan vaak bewegen zodat de omelette niet vast blijft zitten aan de pan.

Als de omelette van boven nog licht vochtig is , de zomergroente toevoegen en met een spatel voorzichtig proberen om te klappen. De omelette afgedekt in de oven warm zetten. Met het tweede mengsel van eieren de volgende omelette klaarmaken en met groente vullen. De omelette met de rest van de groente op twee borden serveren.

De aardappelen zoals normaal koken, nog warm pellen en bij de gevulde omelettte serveren.

Het dessert

Verse zoete kersen

Tip

Voor de vulling van de omelette kunt u natuurlijk ook champignons en cantharels nemen.
Een omelette kan men door het toevoegen van extra eiwit iets dikker maken, hierdoor hoef je geen eigeel te gebruiken en dus ook minder vet.

Ingrediënten (2 porties)

  • Vers gemalen peper, verse basilicum fijn gesneden, wat curry, zout
  • 400 g aardappelen met schil
  • 4 kleine eieren
  • 2 grote tomaten, gewassen, stronk verwijderen, kruislings insnijden
  • 100 g groente maïs diepgevroren
  • 100 g bleekselderij, schoongemaakt, in blokjes gesneden
  • 2 kleine wortelen, schoongemaakt, in blokjes gesneden
  • 2 kleine eiwitten
  • 2 TL boter (8 g)
  • 100 ml kant-en-klare groente bouillon
  • 400 g verse zoete kersen, gewassen
  • 1 TL olijfolie (5 g)