Gegratineerde groenten met kipfilet

Hoeveelheid energie per portie:Calorieën: 597Koolhydraten: 78 g Vet: 16 g Eitwit: 28 g Voedingsvezels: 7 g Aantal sneetjes brood: 6,5

Gegratineerde groenten met kipfilet

Bereiding

Bereidingstijd: 40 Minuten
Gaartijd: 30 Minuten
Calorieën per portie: 597

De oven op 180 graden voorverwarmen.

De asperges aan de onderkant schillen (1/3 deel), het houterige uiteinde verwijderen en in ongeveer 5 cm gelijke delen snijden. De wortel schillen, halveren en in kleine stukjes snijden. De champignons in vieren delen.

In een pan met veel water met zout aan de kook brengen en de asperge stukjes, de wortel stukjes en ook de peultjes beetgaar koken en gelijk in koud water laten afschrikken. De rijst in het zoute water koken.

In de tussentijd de groentebouillon en de witte wijn in een pan doen en aan de kook brengen. De smaakversterker met wat water mengen en toevoegen aan de groente-witte wijn bouillon. De champignons en ook de groente aan de bouillon toevoegen.

De kipfilet in stukken snijden. In een pan olijfolie toevoegen en opwarmen. De stukjes kipfilet toevoegen en de kipfilet kort aanbakken, neem ze weer uit de pan, meng samen met de kruiden door de groente. Het geheel met een beetje zout en peper kruiden en in een bakvorm doen. De kaas erover strooien en in de oven goudbruin bakken. Met rijst serveren.

Voor het dessert de bessen met de honing marineren. De amandelen in een pan zonder vet goudbruin roosteren en strooi over het dessert.

Tip

Dit gerecht kunt u met paddenstoelen en of elk ander groente en paddenstoelen, afhankelijk van wat er te koop is op de markt, combineren.
Als u meer een liefhebber bent van “zeevruchten” vervang dan de kipfilet met een handje vol met shrimps.

Ingrediënten (2 porties)

  • 300 g verse fruit bessen
  • peper, vers gemalen
  • 1 wortel
  • 1 EL peterselie, fijn gesneden
  • Zout
  • 60 g peultjes
  • 1 EL prei, fijn gesneden
  • 1 TL smaakversterker
  • 120 g rijst
  • 50 g vetarme kaas, geraspt
  • 1 EL honing
  • 120 ml groente bouillon
  • 80 g champignons
  • 1 EL kervel, fijn gesneden
  • 150 g groene asperges
  • 1 EL gehakte amandelen
  • 1 EL olijfolie
  • 160 g kipfilet zonder huid
  • 50 ml witte wijn