De preiaardappel gort met geitenkaas

Hoeveelheid energie per portie:Calorieën: 584Koolhydraten: 75,6 g Vet: 18,1 g Eitwit: 29,3 g Voedingsvezels: 11,5 g Aantal sneetjes brood: 6,3

De preiaardappel gort met geitenkaas

Bereiding

Bereidingstijd: 30 Minuten
Gaartijd: 20 Minuten
Calorieën per portie: 584

  1. De oven op 180 graden voorverwarmen. De gort in rijkelijk water met zout beetgaar koken.
  2. In de tussentijd de prei halveren, goed schoonmaken en in dunne reepjes snijden.
  3. In een pan met olijfolie opwarmen, de prei in de pan doen en aanbakken. Met de groentebouillon afblussen en ongeveer 3 minuten laten koken. De prei in een zeef laten uitlekken en de groentebouillon opvangen.
  4. De geitenkaas met de groentebouillon glad roeren, het eigeel erdoor kloppen en met wat zout en peper kruiden. De prei met de gekookte gort en de peterselie mengen en in een bakvorm doen. De geitenkaasmassa daarover verdelen en met het paneermeel bestrooien. In de voorverwarmde oven doen en voor 20 minuten gratineren.
  5. Als dessert serveert u vers fruit naar eigen keuze.

Tip

De gort kunt u ook door de risottorijst doen.
Als de geitenkaas te sterk van smaak is, gebruik dan lichtere verse kaas.

Ingrediënten (2 porties)

  • 300 g vers fruit naar keuze
  • 120 g grot
  • 2 EL peterselie, fijn gesneden
  • 1 EL olijfolie
  • 1 EL paneermeel
  • 3 stelen prei
  • Peper, vers gemalen
  • Zout
  • 150 ml groentebouillon
  • 1 eigeel
  • 120 g geitenkaas