Citroen-sesamkip

Hoeveelheid energie per portie:Calorieën: 640Koolhydraten: 77,4 g Vet: 4,7 g Eitwit: 59,2 g Voedingsvezels: 5,7 g Aantal sneetjes brood: 6,4

Citroen-sesamkip

Bereiding

Bereidingstijd: 15 Minuten
Gaartijd: 25 Minuten
Calorieën per portie: 640

  1. De oven op 160 graden verwarmen, De kippenpoten meerdere keren schuin insnijden. De yoghurt, de geraspte citroenschil en het citroensap, net zoals de cayennepeper en paprikapoeder in een kom doen en glad roeren. De kippenpoten op een bakplaat leggen en het yoghurt mengsel op de kippenpoten verdelen.
  2. De kippenpoten voor ongeveer 25 minuten in de oven laten garen totdat ze goudbruin zijn. Kort voor het einde van de baktijd het sesamzaad erover strooien.
  3. In de tussentijd maakt u een vinaigrette van olijfolie, azijn en 3 eetlepels water. Met een snufje suiker, zout en peper op smaak brengen. De schoongemaakte veldsalade daarmee marineren.
  4. De kippenpoten met de veldsalade en het brood serveren.
  5. Als dessert serveert u de wijndruiven.

Tip

Of de kippenpoten gaar zijn kunt u controleren door in de kippenpoot te prikken zodra er heldere vloeistof uitkomt, is de kip gaar.

Ingrediënten (2 porties)

  • 2 kippenpoten zonder huid (à 180 g)
  • 1 EL olijfolie
  • Fijn geraspte schil en sap van een ½ onbespoten citroen
  • Vers gemalen peper
  • 80 g natuurlijke yoghurt, 1,5 % vet
  • 120 g veldsalade
  • 1 mespuntje cayennepeper
  • 1 mespuntje paprikapoeder, scherp
  • 300 g wijndruiven zonder pit
  • Zout
  • 1 klein volkerenstokbrood
  • 0,5 EL sesamzaad, geroosterd
  • 1 EL balsamico azijn
  • Suiker