Broodmaaltijd met kaascreme, verse kaas en radijssalade

Hoeveelheid energie per portie:Calorieën: 590Koolhydraten: 77 g Vet: 19 g Eitwit: 24 g Voedingsvezels: 16 g Aantal sneetjes brood: 6,4

Broodmaaltijd met kaascreme, verse kaas en radijssalade

Bereiding

Bereidingstijd: 30 Minuten
Gaartijd: 0 Minuten
Calorieën per portie: 590

De kaascreme:

De camembert in een kom plat drukken, boter en verse kaas toevoegen en goed door elkaar mengen. Met peper en zout kruiden en met de lente-uien bestrooien.

De verse kaas

De zure room, met de yoghurt en de kwark in een kom doen en goed door elkaar roeren.

Met milde paprikapoeder krachtig kruiden en met zout op smaak brengen.

De radijssalade

De geraspte radijs met waterkers in een kom mengen. Van de olijfolie, 2-3 EL water, azijn, peper en zout een vinaigrette maken. De radijs met de vinaigrette mengen en wat laten intrekken en met het boerenbrood samen met de kaas creme en de verse kaas serveren.

Het dessert

Het sinaassappelsap, met het stokje vanille en het rietsuiker in een pan opwarmen. De kruisbessen toevoegen en voor ca. 4 minuten laten koken. De vanillestokjes verwijderen en de gekookte kruisbessen laten afkoelen.

Tip

In plaats van het boerenbrood kunt u ook twee volkoren broodjes eten wat erg lekker smaakt bij de kaascreme en de verse kaas.

Ingrediënten (2 porties)

  • 1 grote radijs, geraspt
  • 1 EL olijfolie
  • Azijn, vers gemalen peper, zout
  • 1 EL rietsuiker (15 g)
  • 3,5 EL water
  • 100 ml sinaasappelsap
  • 45 g yoghurt 1,5 % vet
  • 300 g verse kruisbessen
  • Peper vers gemalen, wat zout
  • 1 EL verse kaas light
  • Paprikapoeder, zout
  • 60 g magere kwark
  • 2 TL zachte boter
  • 1 bakje met waterkers
  • 4 plakken boerenbrood (à 50 g)
  • 60 g rijpe camembert 30% vet, zonder korst
  • 75 g zure room 10% vet
  • 1 klein stukje vanillestokje, ingesneden
  • 1 kleine lente ui, in fijne plakjes gesneden