Bord salade met garnalenspies

Hoeveelheid energie per portie:Calorieën: 590Koolhydraten: 78 g Vet: 17 g Eitwit: 26 g Voedingsvezels: 15 g Aantal sneetjes brood: 6,5

Bord salade met garnalenspies

Bereiding

Bereidingstijd: 30 Minuten
Gaartijd: 8 Minuten
Calorieën per portie: 590

De salade

Alle ingrediënten van de salade verdelen over twee borden. De champignons in een antiaanbak pan in de olijfolie aanbakken en op twee borden verdelen.

De ananas stukjes en de garnalen een na de ander aan de twee spiesen prikken. De olijfolie in een antiaanbak pan opwarmen en de spiesen goed aanbakken voor 4 minuten per kant. Met wat citroensap, peper en zout op smaak brengen. De spiesen bij de salade serveren.

Het dessert

De aalbessen met de poedersuiker mengen en 5 minuten laten intrekken. Het yoghurtijs in twee dessertschaaltjes verdelen en de aalbessen toevoegen.

Ingrediënten (2 porties)

  • Beetje ananassap
  • 60 g lollo rosso, gewassen, in stukjes breken
  • 100 g verse ananas schijven of uit blik, in 8 stukjes gesneden
  • Vers gemalen peper
  • 150 g champignons, gewassen, in schijfjes gesneden
  • Curry
  • Citroensap
  • 60 g rucola, gewassen
  • Zout
  • 1 EL olijfolie (10 g)
  • 200 g aalbessen, vers
  • 1 EL olijfolie (10 g)
  • 80 g yoghurtijs met bosvruchten, kant-en-klaar product
  • 4 diepgevroren garnalen (of vers) zonder schaal (à 35 g)
  • 100 g ijsbergsalade, gewassen, in stukjes breken
  • 2 TL poedersuiker (10 g)
  • 1 beker yoghurt 1,5% vet (150 g)
  • 8 schijven stokbrood (à 20 g)