Aziatische garnalensalade met grapefruit

Hoeveelheid energie per portie:Calorieën: 609Koolhydraten: 81,2 g Vet: 17,4 g Eitwit: 23,8 g Voedingsvezels: 14,7 g Aantal sneetjes brood: 6,8

Aziatische garnalensalade met grapefruit

Bereiding

Bereidingstijd: 40 Minuten
Gaartijd: 10 Minuten
Calorieën per portie: 609

De schil en de witte huid van de grapefruit verwijderen. Het vruchtvlees uit de grapefruit halen en vang het vrijkomende grapefruitsap op. De chilipeper halveren, ontdoen van zaden en snij de chilipeper in zeer dunne repen. De ijsbergsalade snijden in eetbare stukjes. De lente-uien schoonmaken en snijden in ringen. Het sap van de grapefruit en de limoen, de lente-uien, de koriander, de chilipeper en 1 el olijfolie mengen. Met zout, peper en een snufje suiker op smaak brengen.

De rest van de olijfolie in een pan verhitten, de garnalen met zout bestrooien en 2 minuten per kant aanbakken. De ijsbergsalade mengen met de grapefruit stukjes en voeg de dressing toe. De salade verdelen op twee borden en leg op elk bord twee garnalen. Het Turkse stokbrood kort opwarmen in een pan en serveer dit bij de salade.

Als dessert maakt u een “frozen yoghurt”. De diepgevroren bosvruchten, de yoghurt en de poedersuiker met de staafmixer pureren net zo lang tot een smeuïg mengsel ontstaat. In schaaltjes vullen en direct serveren.

Tip

In plaats van grapefruit kunt u ook taugé gebruiken. Het grapefruitsap vervangen met 80ml groentebouillon en 1 el soja saus.

Ingrediënten (2 porties)

  • 1 klein Turks stokbrood à 150 g
  • 150 ml yoghurt, 1,5 % vet
  • 1 EL groene koriander, grof gesneden
  • 300 g ijsbergsalade
  • Sap van een ½ onbespoten limoen
  • Snufje suiker
  • 2 grapefruits (roze)
  • Vers gemalen peper
  • 1 verse rode chilipeper
  • 2 EL olijfolie
  • Zout
  • 2 lente uien
  • 250 g diepgevroren bosvruchten
  • 4 verse garnalen à 35 g zonder schaal
  • 1 EL poedersuiker