Aardappelpannekoek met gemengde salade

Hoeveelheid energie per portie:Calorieën: 550Koolhydraten: 76 g Vet: 18 g Eitwit: 19 g Voedingsvezels: 6 g Aantal sneetjes brood: 6,3

Aardappelpannekoek met gemengde salade

Bereiding

Bereidingstijd: 30 Minuten
Gaartijd: 10 Minuten
Calorieën per portie: 550

Aardappelpannekoek

De olijfolie in een anti aanbakpan doen en met de aardappelschijfjes in de pan goudbruin bakken. Met peper en zout kruiden. Uien en de spekblokjes toevoegen en kort meebakken.

Het meel, een ei en de melk in een kom doen en door elkaar roeren, de fijn gesneden peterselie toevoegen.

De deeg over de aardappelen gieten en bij matig vuur afgedekt voor ongeveer 10 minuten laten bakken.

De aardappelpannenkoek met hulp van een deksel van een pan draaien en ongeveer voor nogeens 5 – 6 minuten bij matig vuur laten bakken. Uit de pan halen, in twee stukken verdelen en gelijk serveren.

De salade

De bladsalade en de radijsplakjes op twee saladebordjes verdelen. Maak van de olijfolie, 2-3 eetlepels water, azijn, peper, mosterd, zout en de fijn gesneden bieslook een vinaigrette en doe dit over de salade.

Het dessert

De rietsuiker strooien over de fruitmix en in een kom doen en laten ontdooien. Het ijs aan de fruitmix toevoegen en gelijk serveren.

Tip

Tip:
Bij het mengen van het meel, de eieren, en de melk, kunt u het beste eerst ¾ van de melk gebruiken en dan het deeg laten rijzen. Indien nodig de rest van de melk toevoegen.

Ingrediënten (2 porties)

  • 1 middelgrote ui, fijn gesneden
  • 350 g schilaardappelen van de dag ervoor, geschild, in dunne reepjes gesneden
  • 1 EL (10 ml) olijfolie
  • 3,5 water
  • 50 g spek, in blokjes gesneden
  • 200 g exotisch fruit, diepgevroren
  • Vers gemalen peper, zout
  • 1 klein ei
  • 1 EL (10 ml) olijfolie
  • 1 bosje radijsjes, in plakjes gesneden
  • Vers gemalen peper, zout
  • Azijn, met wat mosterd
  • 100 g bladsalade (afhankelijk wat te koop is), in hapklare stukken gesneden
  • 120 g vanille crème
  • 100 ml melk 1,5 % vet
  • 1 EL (15 g) rietsuiker
  • Wat bieslook, fijn gesneden
  • 1 EL peterselie, fijn gesneden
  • 50 g tarwebloem