Eiwit dieet, hoe werkt dat eigenlijk?

Het eiwit dieet, is dat iets voor u?

Het eiwit dieet is niets nieuws onder de zon. Heel wat bekende mensen volgen al sinds jaar en dag eiwit diëten om hun figuur te bewaren. Ook de Precon dieetproducten leveren de nodige dosis eiwitten. Ongeveer 20gr per aanbevolen portie. Maar waarom is eiwit zo belangrijk voor ons lichaam en hoe komen we er aan?

Eiwitten zijn van vitaal belang voor ons lichaam

Elke cel van ons lichaam heeft eiwitten nodig. Of het nu gaat om de opbouw van onze spieren, de hormonen, enzymen en zelfs ons immuunsysteem, eiwitten zijn fundamenteel voor de goed werking ervan. Omdat cellen op regelmatige basis vernieuwen, is het belangrijk voldoende eiwitten binnen te krijgen, zeker tijdens een dieet. Een onderzoek van het Duitse DGE, toont aan dat de dagelijks aanbevolen hoeveelheid eiwitten voor een volwassene 0,8g per kg lichaamsgewicht is. Voor iemand van 70kg betekent dit dus 56g eiwitten op een dag.

De voordelen van het eiwit dieet

Een eiwit dieet heeft heel wat voordelen. Eiwitten verzadigen namelijk een stuk gemakkelijker dan bijvoorbeeld koolhydraten en vetten. Bovendien vergt het meer energie om eiwitten af te breken en stimuleren eiwitten de opbouw en stofuitwisseling van de spieren. Door de hoge verzadigingswaarde helpen eiwitten overbodige energieopnames te beperken, zodat deze steeds in evenwicht blijven, wat gewichtstoename tegengaat.

Het ene eiwit dieet is het andere niet

Geef altijd de voorkeur aan hoogwaardige eiwitten. Je vindt deze hoogwaardige eiwitten in magere (melk)producten, mager vlees, vis of plantaardige eiwitbronnen zoals granen, peulvruchten en aardappelen. Hoe hoger de kwaliteit van het eiwit, hoe beter het lichaam deze kan benutten. Vet vlees en worst bevatten vaak een inferieure kwaliteit aan eiwitten met veel vet, calorieën en zout. Uiteraard bevatten de Precon producten hoogwaardige eiwitten.

Bespaar caloriën met het eiwit dieet

Om af te vallen moet u een tekort aan caloriën veroorzaken. Dat doet u door minder caloriën te nuttigen dan dat u verbruikt. Het helpt echter niet om gewoon minder (of zelfs niks) te eten. Een kort tekort aan caloriën wordt door het lichaam gecompenseerd zonder dat het daarbij de vetreserve aanspreekt. Vooral de spiermassa moet het bij deze wijze van afvallen ontgelden. Als u naar uw korte vastenperiode weer meer gaat eten kunt u door de afname van uw spiermassa niet zoveel energie meer verbranden en kunt u flink aankomen. Het is daarom beter om op een andere manier uw vetmassa aan te spreken.

Wilt u succesvol afvallen? Start dan met het Precon dieet!

✓ 2 miljoen tevreden klanten ✓ wetenschappelijk bewezen ✓ lekkerste getest

Vervang maaltijden met het eiwit dieet

Bij het eiwit dieet vervangt u maaltijden met een eiwitshake, reep of soep. Deze maaltijdvervangers geven u een vol gevoel maar hebben minder calorien dan u nodig heeft. Omdat uw bloedsuikerspiegel laag gehouden wordt, hoeft uw spiermassa het niet te ontgelden. Al snel na het legen van uw koolhydraten voorraad zult u het merken: u raakt uw vetmassa kwijt.

Het Precon eiwit dieet bevat alle noodzakelijke voedingstoffen

Natuurlijk is het belangrijk om tijdens uw dieet wel alle belangrijk voedingstoffen binnen te krijgen. U eet minder en zult daarom ook minder gevarieerde producten tot u nemen. Precon zorgt ervoor dat u toch alle belangrijke voedingstoffen binnenkrijgt. Alle eiwitten, mineralen en vitaminen die u lichaam nodig heeft zitten in onze producten. U hoeft zich tijdens het dieet dus geen zorgen te maken dat het uw lichaam aan iets ontbreekt!

Wilt u een op maat gemaakt dieetplan?

Vraag het hier gratis aan!

  • Door diëtisten en artsen ontwikkeld
  • Realistische afslankdoelen
  • Een op maat gemaakte afslankcurve
  • Duidelijke mijlpalen in uw afslankproces
  • Tips van experts voor het ondersteunen van uw dieetsucces
  • U krijgt van ons extra informatie over gezondheid, afvallen en diëten