Pascal kijkt weer in de spiegel

In 5 jaar was Pascal een aantal kilo's aangekomen en woog met een lengte van 1.78 meer dan 100kg. Als hij zich op foto's of in de spiegel zag, keek hij liever weg. Toen was het genoeg. Na het zien van een Precon reclame begon hij met het dieet. Aan het begin was het wel zwaar, maar Pascal hield vol. En met groot succes!

Mijn motivatie

Vorher: über 100 kg

Door mijn kantoorbaan had ik maar weinig beweging en sport was al helemaal niet mijn ding. Zo werd ik stapje voor stapje zwaarder. Toen ik ook nog ophield met roken, kwamen de pondjes er helemaal snel bij.

Ik voelde me niet lekker bij dat extra gewicht, maar ik deed er ook niks aan. Tenminste, niet totdat ik het aanbod kreeg om in de buitendienst te werken. Dat was voor mij een belangrijke reden om af te vallen. Ik had alleen nog geen idee, hoe ik dat überhaupt zou moeten gaan doen.

Toen zag ik de tv-spot en dacht: dat kan wel eens werken.

In juni begon ik. Ik moet eerlijk zeggen dat ik moeilijke momenten had. In de startfase heb ik steeds op de klok gekeken wanneer ik weer een shake mocht hebben. Maar na de startfase ging het al veel makkelijker.

Mijn programma

Na twee weken was ik eraan gewend geraakt om geen tussendoortjes meer te eten. Pas toen ik alle snacks uit de auto had gehaald en ik geen tweede ontbijt at met mijn verkoopcollega's ben ik echt vooruit gekomen.

's Ochtends nam ik het liefste een cappuccino- of een choco-shake. In de middag nam ik dan een reep en 's avonds een normale maaltijd. Ik controleerde al snel veel beter mijn voedingspatroon, maar af en toe een biertje of een klein zakje chips nam ik nog steeds. In het begin ben ik nauwelijk uit eten gegaan maar als ik dan toch ging, nam ik een salade.

Steeds weer wordt mij gevraagd of die shakes wel lekker zijn. Ik kan alleen maar zeggen "en of, ik drink ze nu al maandenlang!". In september 2016 had ik toen een nieuwe garderobe nodig, omdat alles te groot geworden was.

Fordern Sie hier Ihren gratis Diätplan an

Mijn tips

Het belangrijkste is: het moet in het hoofd kloppen. Je moet echt willen afslanken. Ook als het aan het begin moeilijk is en het allemaal moeizaam gaat - volhouden en erin geloven. Als je door een partner ondersteund wordt, deste beter.

Mijn partner en ik koken gemeenschappelijk en we gebruiken daarbij veel het Precon kookboek. Bij de recepten op de website vinden we de filterfunctie erg handig, zo vind je snel je lievelingsingrediënten.

Bovendien ben ik op de nieuwsbrief geabboneerd, daarin staat echt handige informatie.

Mijn succes

Nu voel ik me bijna weer zoals ik me graag wil voelen. Pas recent heb ik met vreugde de volledige inhoud van mijn klerenkast weggegeven omdat alles twee maten te groot was. Een geweldig gevoel! Mijn moeder was zo onder de indruk, dat ze nu ook met Precon is begonnen.

Op het moment slank ik langzaamaan nog wat af. Door de week gebruik ik dan wel 's ochtends en 's middags Precon, maar 's avonds en in het weekend pas ik helemaal niet meer op. Ik ben wel 3x per week in de fitness studio te vinden.

Om mijn einddoel sneller te kunnen bereiken, zal ik snel helemaal consequent worden. Eén ding is mij duidelijk: de shake als ontbijt en het drie maaltijden per dag principe blijf ik volhouden, ook als ik mijn streefgewicht bereikt heb.

Jetzt mit der Precon Diät starten