Hawaii-toast met veldsalade

Hoeveelheid energie per portie:Calorieën: 580Koolhydraten: 73 g Vet: 18 g Eitwit: 31 g Voedingsvezels: 8 g Aantal sneetjes brood: 6,1

Hawaii-toast met veldsalade

Bereiding

Bereidingstijd: 20 Minuten
Gaartijd: 8 Minuten
Calorieën per portie: 580

De Hawaï toast:

Het geroosterde brood met de boter insmeren en met de hamplakjes beleggen. Een schijf ananas erop leggen en een plak kaas er boven op doen.

De Hawaï toast op een rooster leggen en onder de gril in de oven bij 200 graden 6-8 minuten bakken, totdat de kaas gesmolten en goudbruin is. De toast op twee borden verdelen.

De salade:

De salade op twee bordjes verdelen. Maak van de zure room, de ui, de azijn, knoflook, mosterd, peper, zout en de kruiden een dressing. De dressing over de salade heen doen en serveer dit samen met de Hawaï toast.

Het dessert:

Het fruit mengsel met het rietsuiker mengen en laten ontdooien. Op twee dessert bordjes laten ontdooien en serveren.

Tip

De Hawaï toast smaakt ook lekker met verse ananas.
U kunt de rest van de ananas ook gebruiken voor het ontbijt.

Ingrediënten (2 porties)

  • 100 g smeltkaasplakjes, vetarm
  • 1 kleine ui, geschild, fijn gesneden
  • 200 g ananasschijven uit blik, uitgelekt
  • 4 (100 g) plakken brood, geroosterd
  • 1 EL verse kruidenmix of diepgevroren
  • 120 veldsalade, schoongemaakt
  • 4 plakken (à 30 g) gekookte ham
  • 4 EL (60 g) zure room 10 % vet
  • 1 EL (15 g) rietsuiker
  • Mosterd, vers gemalen peper, zout
  • 400 g fijne fruitmix, diepgevroren
  • 2 TL (8 g) boter
  • Azijn, knoflook