Hartige rogge broodjes

Hoeveelheid energie per portie:Calorieën: 590Koolhydraten: 88 g Vet: 13 g Eitwit: 27 g Voedingsvezels: 9,3 g Aantal sneetjes brood: 7,3

Hartige rogge broodjes

Bereiding

Bereidingstijd: 15 Minuten
Gaartijd: 0 Minuten
Calorieën per portie: 590

De rogge broodjes halveren en de onderste helften met boter insmeren.

De gevogelte mortadella over de twee brood helften verdelen.

De komkommer wassen, eventueel schillen, in plakken snijden en de brood helften beleggen. Met dille en prei garneren.

De yoghurt glad roeren, De bananen pellen, in plakjes snijden, met wat citroensap besprenkelen en door de yoghurt heen roeren. De bananen-yoghurt samen serveren met de brood helften.

Tip

Als u de bananen-yoghurt zoeter maken wilt: dan 1 tl honing (6 gram) toevoegen (30 kcal).

Ingrediënten (2 porties)

  • 2 bananen (à 100 g)
  • Dille, prei
  • 2 TL boter (à 4 g)
  • 4 rogge broodjes (à 60 g)
  • 1 TL citroensap (5 ml)
  • 2 bekers met yoghurt, 1,5 % vet (à 150 g)
  • 0,25 komkommer (150 g)
  • 4 plakken gevogelte mortadella (120 g)