Haringsalade met gepelde aardappelen

Hoeveelheid energie per portie:Calorieën: 550Koolhydraten: 74 g Vet: 17 g Eitwit: 23 g Aantal sneetjes brood: 6,2

Haringsalade met gepelde aardappelen

Bereiding

Bereidingstijd: 20 Minuten
Gaartijd: 15 Minuten
Calorieën per portie: 550

De haringsalade:

Maak van het citroensap, de yoghurt, de zure room en de appelazijn een dressing. De dressing op smaak brengen met zout, peper en de rietsuiker.

De stukjes augurk, de sjalotten, de appelstukjes en de robe bieten toevoegen aan de yoghurtdressing. Laat het even intrekken en proef eventueel nogeens.

De haring met de salade op twee borden verdelen en met gesneden dille bestrooien.

De aardappelen zoals normaal koken, warm pellen en serveer deze bij de haringsalade.

Als dessert:

Vers fruit

Tip

U kunt de haring ook in kleinere stukjes snijden en door de salade mengen.
Als u zoute haring gebruikt doe die dan vooraf eerst voor 30 minuten in koud water.

Ingrediënten (2 porties)

  • 100 g augurken, in kleine stukjes gesneden
  • 2 schoongemaakte haringen, afspoelen, droogmaken en halveren.
  • 1 middelgrote appel, gewassen, gehalveerd, zonder klokkenhuis, in kleine stukjes gesneden
  • Appelazijn
  • 3 kleine sjalotjes met schaal, in kleine stukjes gesneden
  • 40 g vers fruit
  • 3 EL zure room 10% vet
  • 2,5 snufjes (riet) suiker
  • Vers gemalen peper
  • 400 g aardappelen met schil
  • 220 rode bieten, gedroogd, in kleine stukjes gesneden
  • Dille, fijn gesneden
  • 50 ml yoghurt 1,5% vet
  • 1 EL citroensap (15 g)
  • Zout