Groene kipcurry met mango

Hoeveelheid energie per portie:Calorieën: 614Koolhydraten: 78,7 g Vet: 21,8 g Eitwit: 23,5 g Voedingsvezels: 8 g Aantal sneetjes brood: 6,6

Groene kipcurry met mango

Bereiding

Bereidingstijd: 30 Minuten
Gaartijd: 20 Minuten
Calorieën per portie: 614

De kipfilet in repen snijden. De uien schillen, halveren en ook in reepjes snijden. De sperziebonen schoonmaken, halveren en in kokend water met zout beetgaar koken. De champignons in kwartjes snijden. De mango in kleine blokjes snijden.

De rijst naar aanwijzingen op de verpakking koken. De olijfolie in een grote pan verhitten en de uien samen met de kip reepjes bakken. De currypasta erdoor mengen en kort aanbakken. De kokosmelk en de groente bouillon toevoegen. De bonen, de champignons en de mango blokjes toevoegen en aan de kook brengen.

De curry met Thaise rijst serveren.

Als dessert gebruikt u gebakken banaan. Zet hiervoor de oven op 200 graden voor het voorverwarmen. De bananen halveren en met de honing en het limoensap marineren. Zet twee banaanhelften in het midden van het bakpapier en maak het papier door omslaan van de randen luchtdicht. De bananen voor ongeveer 6 minuten in de oven doen en gelijk serveren.

Tip

De groene currypasta is een van de scherpste curry’s die er bestaat. Wie niet van zeer scherpe curry houdt kan beter de mildere rode pasta nemen. Deze pasta’s zijn bij elke goede supermarkt te verkrijgen en of bij Aziatische winkels.

Ingrediënten (2 porties)

  • 1 ui
  • 100 g sperziebonen
  • 1 EL groen currypasta
  • 100 ml kokosmelk
  • 60 ml groentebouillon
  • 1 EL honing
  • 150 g kipfilet zonder huid
  • 1 EL olijfolie
  • 100 g champignons
  • 2 bananen
  • 100 g Thaise rijst
  • 0,5 mango
  • 1 TL limoensap
  • Zout