Goulash met “knödeln” en rode kool

Hoeveelheid energie per portie:Calorieën: 600Koolhydraten: 83 g Vet: 17 g Eitwit: 24 g Aantal sneetjes brood: 6,9

Goulash met “knödeln” en rode kool

Bereiding

Bereidingstijd: 15 Minuten
Gaartijd: 45 Minuten
Calorieën per portie: 600

De goulash:

De olie in een bakpan opwarmen. Het vlees in stukjes van alle kanten aanbakken.
Uit de pan halen en in een kom doen.

De uien in een pan doen en goudbruin bakken, de tomatenpuree en het gebakken vlees met bakvocht toevoegen. Het vlees bouillon toevoegen en het geheel met paprikapoeder, peper en eventueel wat curry op smaak brengen. De goulash afgedekt bij een matig vuur 50 minuten garen. Voor het serveren met wat meel binden en op smaak brengen.

De aardappel (knödeln)

De aardappel (knödeln) bereiden volgens de aanwijzingen op de verpakking.

De rode kool

De bakboter in een pan opwarmen. De rodekoolrepen aanbakken. De appelstukjes toevoegen. De gehalveerde uien met de laurierblaadjes en de kruidnagel mengen, peper toevoegen en het geheel aan de rode kool toevoegen. De rode wijn toevoegen en 100 ml water toevoegen.Bij matig vuur 45 minuten laten garen.

De gehalveerde uien verwijderen. De gekookte rode kool samen met de aalbessengelei, rode wijn azijn, zout en de rietsuiker op smaak brengen.

De goulash met twee aardappel “knödeln” en de rode kool groente op twee borden serveren.

Dessert

Vers fruit

Tip

In plaats van aalbessen kunt u ook rode bessen gebruiken.
Rundvlees van de bil of de heup is goedkoper en moet wel langer gebraden worden ( ca. 90 minuten).

Ingrediënten (2 porties)

  • 50 ml lichte rode wijn
  • 1 EL braad boter (10 g)
  • 1 EL (15 g) aalbessen gelei
  • 400 g rode kool, schoon gemaakt, stronk verwijderen, in kleine stukjes snijden
  • 2,5 laurierblaadjes
  • 300 g vers fruit
  • 80 g varkensvlees, in 3 cm grote blokjes snijden.
  • Rodewijn azijn, zout, rietsuiker
  • 3 vers gemalen peper korrels
  • 80 g rundvlees (filet), in 3 cm grote blokjes snijden
  • 1 TL tomatenpuree
  • 1 kleine ui, geschild, gehalveerd
  • 360 g kant-en-klaar “aardappel knödel” in een kookzakje
  • 2 uien, geschild, in halve ringen snijden
  • 200 ml kant en klare vlees bouillon
  • 1 EL olijfolie (10 g)
  • 1 kleine appel, geschild, in 8 stukjes gesneden
  • Water
  • Paprikapoeder, vers gemalen peper, curry