Gevulde paprika met schapenkaas

Hoeveelheid energie per portie:Calorieën: 620Koolhydraten: 85 g Vet: 16 g Eitwit: 30 g Voedingsvezels: 6 g Aantal sneetjes brood: 7,1

Gevulde paprika met schapenkaas

Bereiding

Bereidingstijd: 60 Minuten
Gaartijd: 45 Minuten
Calorieën per portie: 620

De gevulde paprika’s

De paprika’s halveren, kern verwijderen en klaar zetten. De broodmassa, met de uiblokjes, het ei en de schapenkaas goed door elkaar roeren.

Met paprikapoeder, peper en zout op smaak brengen. De fijn gehakte peterselie erdoor roeren en het geheel over de paprikahelften verdelen.

De polenta

De melk en het water in een pan met wat zout aan de kook brengen. Al roerend de polenta toevoegen en afgedekt bij matig vuur laten rijzen daarbij vaak roeren. Op het laatst boter toevoegen, met peper en muskaat op smaak brengen en de polenta bij de gevulde paprika helften serveren.

Het dessert:

De kwark met yoghurt en suiker door elkaar roeren en over de bessen heen doen en met de mintblaadjes decoreren.

Tip

In plaats van een grote paprika kunt u ook een paar kleine paprika’s ervoor gebruiken
De langwerpige paprika’s zijn erg lekker omdat ze een beetje zoet van smaak zijn.
U kunt in plaats van paprika ook zucchini of auberginen gebruiken.

Ingrediënten (2 porties)

  • Peper, muskaat
  • 100 g tomatenstukjes uit pak
  • 200 g verse frambozen en braambessen
  • 1 ei
  • 1 (200 g) grote rode paprika, kern verwijderen
  • 1 (5 ml) olijfolie
  • 2 EL (30 ml) yoghurt 1,5%
  • Zout
  • 2 TL (8 g) boter
  • 120 g polenta
  • Paprikapoeder, peper vers gemalen, zout
  • 1 (50 g) droog brood, in water laten weken, uitknijpen
  • 50 g schapenkaas light, in blokjes gesneden
  • 1 EL (15 g) rietsuiker
  • 2 takjes tijm
  • 300 ml melk 1,5 % vet
  • 300 ml water of groentebouillon
  • 1 EL (3 g) peterselie, gewassen, droog geschud, fijn gesneden
  • 4 EL (80 g) magere kwark
  • 1 blad salie
  • 1 kleine ui, fijn gesneden