Gestoomde filet van snoekbaars met citroenrisotto

Hoeveelheid energie per portie:Calorieën: 630Koolhydraten: 86 g Vet: 18 g Eitwit: 26 g Voedingsvezels: 10 g Aantal sneetjes brood: 7,2

Gestoomde filet van snoekbaars met citroenrisotto

Bereiding

Bereidingstijd: 40 Minuten
Gaartijd: 30 Minuten
Calorieën per portie: 630

  1. Voor de snoekbaars filet: Smelt de boter in een pan met een deksel. Sauteer de ui en prei. Voeg het dragon- en tijmtakje toe en breng op smaak met peper. Giet de witte wijn en de bouillon erbij en breng kort aan de kook.
  2. Druppel een beetje citroensap op de snoekbaars filets en breng op smaak met zout en peper, leg op de groenten, zet het deksel op de pan en laat ongeveer 3 minuten garen op een matig vuur.
  3. Haal de vis eruit en wikkel de filets in aluminiumfolie. Verwijder de dragon- en tijmtakjes, voeg de slagroom toe en roer.
  4. Voor de citroenrisotto: Doe de olie en boter in een pan, bak de lente-uitjes tot ze glazig zijn. Voeg de risotto rijst toe en braad aan tot de rijst ook glazig is. Giet 100 ml groentebouillon bij de rijst. Roer de risotto regelmatig en laat ongeveer 20 minuten gaar worden. Voeg de resterende 200 ml groentebouillon geleidelijk toe. De vloeistof moet altijd volledig geabsorbeerd zijn door de rijst.
  5. Voeg de citroenzeste en het citroensap toe aan de gekookte risotto. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Voor de broccoli: Warm de groentebouillon op in een kookpan met deksel en laat de broccoliroosjes ongeveer 8 minuten gaar worden.
  7. Smelt de boter in een pan en braad de voorgekookte broccoliroosjes hierin aan.
  8. Voor het dessert: Meng de stukjes appel, perzik, druiven en de schijfjes banaan met een beetje citroensap en rietsuiker.

Tip

In plaats van snoekbaars, kunt u ook andere visfilets zoals zalmfilet gebruiken.
Voor de fruitsalade kunt u ook ander seizoensfruit kiezen.

Ingrediënten (2 porties)

  • 1 EL (10 g) boter
  • vers gemalen peper, zout
  • 1 EL (15 g) rietsuiker
  • 1 EL (15 g) citroensap
  • 1 stuk (50 g) prei, gesneden in dunne ringen
  • 1 kleine (100 g) perzik, in kleine stukjes ers gemalen peper
  • 120 g risotto rijst, ongekookt
  • 1 klein takje dragon
  • wat citroensap
  • 1 kleine lente-ui, fijngesneden
  • 4 EL (45 ml) visbouillon of groentebouillon
  • 1 lente-uitje, in dunne ringen
  • 4 EL (45 ml) droge witte wijn
  • 1 TL (4 g) boter
  • 50 g druiven
  • 1 kleine banaan, in schijfjes
  • 300 ml groentebouillon
  • 1 TL (4 g) boter
  • 1 kleine (110 g) appel, in kleine stukjes
  • 300 g broccoli, in kleine stukjes
  • 1 klein takje tijm
  • een beetje citroensap, witte peper, zout
  • 2 EL (30 g) slagroom 30% vet
  • 2 (à 70 g) snoekbaars filets zonder huid
  • 1 TL (5 g) olie
  • 5 EL (75 ml) groentebouillon
  • fijn geraspte schil van een halve bio citroen