Gesmoorde yoghurtgroente met rijst

Hoeveelheid energie per portie:Calorieën: 610Koolhydraten: 89 g Vet: 18 g Eitwit: 20 g Aantal sneetjes brood: 7,4

Gesmoorde yoghurtgroente met rijst

Bereiding

Bereidingstijd: 30 Minuten
Gaartijd: 20 Minuten
Calorieën per portie: 610

De yoghurtgroente:

De yoghurt met het meel, de amandelen en de tomatenpuree door elkaar roeren.

De olijfolie in een pan met een hoge rand doen. Chilipepers, knoflook, gember en uien toevoegen en al roerend voor 2 minuten aanbakken. De rest van de groente toevoegen en de kant-en-klare groente bouillon toevoegen en kruiden.

De groente afgedekt bij matig vuur ca. 15 minuten laten koken. Het yoghurtmengsel erdoor roeren en voor ca. 5 minuten licht laten koken.

Met de kruiden en zout eventueel meer op smaak brengen. De groente op twee borden verdelen en met wat koriandergroen bestrooien.

De rijst zoals normaal koken en met de groente serveren.

Het dessert

De tropische verschillende soorten vruchten op twee dessert bordjes verdelen en laten ontdooien.

De kwark met de slagroom, de rietsuiker en wat citroensap glad roeren. Het mengsel in een spuitzak doen en versier de ontdooide vruchten ermee.

Tip

De gesmoorde yoghurtgroente is een vegetarisch recept uit India. Daar word het gegeten met stookbrood. U kunt in plaats van rijst ook per portie 100 gram stokbrood eten.

Ingrediënten (2 porties)

  • 1 TL tarwebloem (3 g)
  • 200 g tropische fruitmix diepgevroren
  • Gemalen komijn, kurkuma, zout, wat koriandergroen.
  • 2 EL olijfolie (20 ml)
  • 2 kleine knoflooktenen, geschild, fijn gesneden
  • 1 kleine zucchini, gewassen, in hapklare stukjes snijden
  • 100 g magere kwark
  • 2 EL tomatenpuree, kant-en-klaar product (30 g)
  • 120 g rijst, rauw
  • 1 middelgrote aardappel, geschild, in hapklare stukjes snijden
  • 1 EL rietsuiker (15 ml)
  • 125 ml kant en klare groentebouillon
  • 1 beker yoghurt 1,5 % (150 ml)
  • 1 stuk gember, geschild, fijn gesneden (20 g)
  • 1 EL gemalen amandelen (10 g)
  • wat citroensap
  • 1 EL slagroom (15 ml)
  • 2 kleine chilipepers, gehalveerd, ontdoen van pitten, fijn gesneden
  • 3 middelgrote uien, geschild, grof gesneden
  • 1 kleine aubergine, gewassen, in hapklare stukjes snijden