Gemarineerde kalkoengrillspiesen

Hoeveelheid energie per portie:Calorieën: 550Koolhydraten: 72 g Vet: 18 g Eitwit: 24 g Voedingsvezels: 9 g Aantal sneetjes brood: 6

Gemarineerde kalkoengrillspiesen

Bereiding

Bereidingstijd: 90 Minuten
Gaartijd: 25 Minuten
Calorieën per portie: 550

De kalkoengrillspies:
De kalkoenfiletstukjes in een kom met olijfolie, knoflook, citroenschil en een salieblad mengen. Met peper en zout kruiden en afgedekt voor een 1 uur in de koelkast laten marineren.
De kalkoenfilet met een stuk keukenpapier licht afdrogen, veeg de citroenschil en de knoflook een beetje weg. De kalkoenfilet op twee houten spiesen steken en op de grill van twee kanten voor 3 minuten grillen.

De rijstsalade:
De rijst zoals normaal koken en laten afkoelen. De rijst in een kom doen en met de groente mengen.
De olijfolie en het citroensap door elkaar mengen en met peper en zout op smaak brengen. Op het laatst de gesneden peterselie toevoegen.

Het dessert:
Vers fruit

Tip

U kunt in plaats van kalkoenfilet ook eens kipfilet of varkensfilet gebruiken.

Ingrediënten (2 porties)

  • Zout
  • 2 EL olijfolie (20 g)
  • 1 EL peterselie, fijn gesneden
  • 400 g vers fruit
  • 140 g kalkoenfilet, in dunne repen gesneden
  • Vers gemalen peper
  • 4 blaadjes salie
  • 1 kleine knoflookteen, in dunne plakjes gesneden
  • 1 kleine zucchini, in fijne blokjes gesneden
  • 1 grote tomaat, zonder vel, ontdaan van de kern, in blokjes gesneden
  • Citroensap
  • 100 g rijst, rauw
  • 1 kleine paprika in fijne blokjes gesneden
  • 10 g olijfolie (10 g)
  • 1 kleine sjalotjes, fijn gesneden
  • Beetje geraspte citroenschaal van een onbespoten citroen
  • 100 g suikermaïs uit blik, uitgelekt