Gegrilde tonijn met paprika bonen salade

Hoeveelheid energie per portie:Calorieën: 600Koolhydraten: 36 g Vet: 13 g Eitwit: 36 g Voedingsvezels: 15 g Aantal sneetjes brood: 3

Gegrilde tonijn met paprika bonen salade

Bereiding

Bereidingstijd: 60 Minuten
Gaartijd: 20 Minuten
Calorieën per portie: 600

De tonijnsteaks:

De tonijnsteaks met olijfolie insmeren, met peper en een beetje citroensap een half uur laten intrekken.

De tonijnsteaks van beiden kanten 3-4 minuten grillen. De steaks moeten in de kern nog rosé zijn, anders word de tonijn te droog. Na het grillen de tonijn met wat zout kruiden.

De paprika bonen salade:

De paprika’s op een bakplaat 10-15 minuten in de bakoven grillen, totdat de huid van de paprika zwart begint te worden. De paprika af en toe draaien.

Onder een vochtige doek laten afkoelen en de huid van de paprika verwijderen. De paprika’s halveren, kern verwijderen en in repen snijden.

De paprika repen, bonen, lente uien en tomaten in een kom mengen.

Maak een vinaigrette van olijfolie, water en chilipasta. Met zout op smaak brengen. De vinaigrette samen met de andere groente ingrediënten mengen en kort laten inwerken.

Het dessert:

Verse abrikozen

Tip

De tonijnsteaks kunnen op een tafel- of houtgrill (bij een houtgrill aluminium folie gebruiken) worden gegrild of in een anti-aanbakpan gebakken worden.
De paprika repen hoeft u niet van zijn huid te ontdoen, u kunt de paprika ook zo met huid op eten. Hiervoor hoeft u alleen de paprika schoon te maken, van de kern te ontdoen en in repen te snijden.

Ingrediënten (2 porties)

  • 1 EL citroensap (15 g)
  • 3,5 EL water
  • 1 groot stuk paprika (170 g)
  • 2 middelgrote tomaten, in dunne plakjes gesneden
  • 2 TL olijfolie (10 g)
  • 1 EL olijfolie (10 g)
  • 200 g witte bonen uit blik
  • 2 tonijnsteaks (à 80 g)
  • 6 middelgrote verse abrikozen (300 g)
  • 2 lente uien, schoongemaakt, in ringen gesneden
  • 0,5 TL harissa (noordafrikaanse chilisaus)
  • 200 g stokbrood