Farfalle met asperges en noordzeegarnalen

Hoeveelheid energie per portie:Calorieën: 610Koolhydraten: 80 g Vet: 18 g Eitwit: 27 g Aantal sneetjes brood: 6,7

Farfalle met asperges en noordzeegarnalen

Bereiding

Bereidingstijd: 30 Minuten
Gaartijd: 0 Minuten
Calorieën per portie: 610

  1. Bereid de asperges zoals gewoonlijk.
  2. Laat wat boter in een kookpan smelten, braad de lente-uitjes hierin aan tot ze glazig zijn. Voeg de ricotta, melk en het kookwater van de asperges toe. Bind met bloem en voeg slagroom en witte wijn toe. Voeg ook de garnalen toe en breng op smaak met peper en muskaatnoot.
  3. Kook de pasta zoals gewoonlijk.
  4. Snijd de asperges in stukjes en voeg toe aan de saus. Schik op 2 borden met de pasta. Bestrooi met fijngehakte kervel.
  5. Voor het dessert bestrooi de aardbeien met vanillesuiker en serveer met slagroom.

Tip

Gebruik vlierbloesemsiroop in de plaats van vanillesuiker. Serveer de aardbeien met de opgeklopte slagroom en bedruppel met de vlierbloesemsiroop.

Ingrediënten (2 porties)

  • 1 EL boter
  • 2 EL opgeklopte slagroom
  • 1 EL vanillesuiker
  • 400 g aardbeien, in 4 gesneden
  • 1 TL tarwebloem
  • 400 g geschilde asperges
  • 2 EL droge witte wijn
  • zout
  • 2 EL slagroom
  • 2 kleine sjalotjes, gepeld, fijngehakt
  • citroensap
  • 100 g Noordzee garnalen
  • 150 g farfalle
  • 50 ml aspergefond
  • verse gehakte kervel
  • peper, nootmuskaat
  • 30 g ricotta