Erwtensoep

Hoeveelheid energie per portie:Calorieën: 610Koolhydraten: 73,2 g Vet: 22,9 g Eitwit: 26,2 g Voedingsvezels: 18,6 g Aantal sneetjes brood: 6,1

Erwtensoep

Bereiding

Bereidingstijd: 25 Minuten
Gaartijd: 0 Minuten
Calorieën per portie: 610

  1. Verhit de olie in een pan. Stoof de aardappelblokjes en de groenten in de olie. Overgiet met de groentebouillon. Laat de erwten uitlekken en voeg ze daarna met een laurierblad toe aan de andere groenten. Breng aan de kook en laat ongeveer 15 minuten gaar worden op een laag vuur.
  2.  Verwijder het laurierblad en breng de soep op smaak met peper, nootmuskaat en zout. Voeg de gehakte peterselie en makreel filets toe voor het opdienen. Serveer met de sneetjes roggebrood.

Tip

Voor een geraffineerde smaak, kunt u de soep verfijnen met een beetje citroensap.

Ingrediënten (2 porties)

  • 2 EL peterselie, fijngehakt
  • 1 middelgrote aardappel (150 g), geschild, in blokjes gesneden
  • 2 kleine worteltjes (150 g), schoongemaakt, in blokjes gesneden
  • 100 g gedroogde, gepelde groene erwten die een nacht geweekt zijn
  • 2 sneetjes roggebrood
  • laurier, peper, vers gemalen nootmuskaat, snuifje zout
  • 300 ml kant-en-klare groentebouillon
  • 1 stuk (80 g) gerookte makreelfilet, in stukken gesneden
  • 3 sjalotten (90 g), geschild, in dunne ringen gesneden
  • 1 EL (10 g) olie