Broodsalade

Hoeveelheid energie per portie:Calorieën: 560Koolhydraten: 80 g Vet: 19 g Eitwit: 16 g Voedingsvezels: 11 g Aantal sneetjes brood: 6,7

Broodsalade

Bereiding

Bereidingstijd: 30 Minuten
Gaartijd: 0 Minuten
Calorieën per portie: 560

Broodsalade:

De plakken met brood licht roosteren en in blokjes snijden. Twee theelepels olijfolie in een anti-aanbak pan opwarmen. De broodblokjes met de knoflook kort roosteren. De groente, de fijn gesneden peterselie, de pijnboompitten en de broodblokjes in een kom doen en mengen. Het citroensap en de rest van de olijfolie met 2-3 eetlepels water mengen. Met peper en zout op smaak brengen en over de salade heen doen. Op twee saladebordjes doen en serveren.

Het dessert:

De chocoladepuddingpoeder met wat koude melk mengen. De rest van de melk in een pan aan de kook brengen. De chocoladepuddingpoeder in de kokende melk roeren en kort aan de kook brengen. Met de rietsuiker op smaak brengen.

De halve peren in twee dessert kommen verdelen. De chocoladepuddingpoeder over de peren doen en laten afkoelen.

Ingrediënten (2 porties)

  • 3 kleine knoflooktenen, geschild, in plakjes gesneden
  • 4 TL olijfolie (20 g)
  • 100 g halve peren uit blik
  • 2 EL pijnboompitten (20 g)
  • 200 g komkommer, geschild, in de lengte gehalveerd, kern verwijdert, in ½ cm dikke plakken snijden.
  • Vers gemalen peper, zout
  • 250 ml melk, 1,5 % vet
  • 2 EL citroensap (30 ml)
  • 2 kleine uien, geschild, in reepjes gesneden
  • 2 kleine rode paprika’s, schoongemaakt, in stukjes gesneden
  • 1 EL rietsuiker (15 g)
  • 20 g chocoladepudding poeder
  • 2 EL middelgrote tomaten, in kwartjes gesneden
  • 140 g ciabatta, in plakken gesneden
  • 1 EL peterselie, gesneden