Asperges salade met kalkoenspek en boerenbrood

Hoeveelheid energie per portie:Calorieën: 580Koolhydraten: 73 g Vet: 18 g Eitwit: 31 g Aantal sneetjes brood: 6,1

Asperges salade met kalkoenspek en boerenbrood

Bereiding

Bereidingstijd: 20 Minuten
Gaartijd: 10 Minuten
Calorieën per portie: 580

De aspergesalade:

1. De asperges in kokend, licht gezouten water 3 minuten blancheren, laten schrikken en in een zeef laten uitlekken en afkoelen.

2. Van de fijn gesneden peterselie, de azijn, de mosterd, de olie en de groentebouillon een vinaigrette maken. Met peper, een snufje rietsuiker en wat zout op smaak brengen.

3. De asperges, de lente uien en de champignons met de vinaigrette in een kom mengen. De salade wat laten intrekken en op smaak brengen. De rucola voor het serveren door de salade mengen. De kalkoenspek met de aspergesalade op twee borden verdelen en het boerenbrood erbij serveren.

Het dessert:

Vers fruit

Tip

Het gerecht smaakt lekker met groene asperges maar ook bij een mix van groene en witte asperges.
Voor de vinaigrette kunt u ook eens wat honingmosterd of amandelenmosterd gebruiken. Variëren kunt u ook met walnoten- of hazelnotenolie.

Ingrediënten (2 porties)

  • 2 middelgrote lente uien, schoongemaakt, in fijne ringen gesneden
  • 200 g champignons, schoongemaakt, in fijne plakjes gesneden
  • Vers gemalen witte peper
  • 1 snufje zout
  • 120 g kalkoenspek, in plakken
  • 1 EL olijfolie (10 g)
  • 1 EL peterselie, fijn gesneden
  • Balsamico azijn
  • Zout
  • 2 TL fijne mosterd (10 g)
  • 5 EL kant-en-klare groente bouillon (75 ml)
  • 4 plakken boerenbrood (à 50 g)
  • 1 snufje rietsuiker
  • 400 g vers fruit
  • 400 g asperges, geschild, in 2 cm grote stukken gesneden
  • 20 g rucola, gesorteerd, gewassen en eventueel klein snijden