Claudia is 10 jaar geleden afgevallen–
en heeft haar gewicht behouden

Claudia, 56 jaar

2007 was het keerpunt in het leven van Claudia. Overgewicht en stress maakten haar zo ongelukkig, daat ze besloot haar leven om te gooien. Ze begon met het Precon dieet af te slanken.

Uiteindelijk is ze meer dan 40 kilo kwijtgeraakt. Claudia verhuisde van stad en baan, kreeg een leidinggevende functie en is vandaag zo slank als ze wil.

Hoe ze dat voor elkaar gekregen heeft? Lees hier haar hele verhaal.

Mijn motivatie

Claudia voor het Precon dieet
Voor: Claudia, kledinggrootte 52/54

Ik heb me destijds helemaal niet goed gevoeld, zo ging het niet verder. De laatste druppel was een collega, die met het Precon dieet succesvol afgevallen was. Ik heb het programma uitgeporbeerd en vastgesteld, dat het precies bij mijn leven - en mijn wisseldiensten in het ziekenhuis - paste.

Toegegeven, het 3 maaltijden principe en het ontbijten moest ik mij eerst aanleren. Maar nadat ik de eerste 10 kilo afgevallen was, kreeg ik een sterke motivatieboost.

Ik ben constant ermee bezig gebleven, halve zaken, dat past niet bij mij. Toen ik mijn doel bereikt had, had ik 40 kilo verloren en het gewicht uit mijn tienerjaren weer terug had. Duidelijke zaak, dat ik dit figuur wilde behouden!

Mijn programma

Om mijn gewicht te stabiliseren, heb ik eerst een Precon maaltijd per dag gegeten plus twee normale maaltijden. Later at ik drie normale maaltijden per dag. Ik heb daarbij uitvoerig gebruik gemaakt van de recepten die Precon aanbiedt en het Precon kookboek - mijn bijbel tot vandaag de dag!

Sinds drie jaar eet ik alleen nog maar mijn eigen maaltijden. Door het precon dieet heb ik namelijk geleerd te eten, wat goed voor mij is. Veel groente en salade, eiwitrijke producten, gezonde vetten, weinig suiker. In de avond eet ik zo weinig mogelijk koolhydraten.

Ik geniet echter ook zonder dat ik een slecht geweten heb. Dat is voor mij erg belangrijk. Als ik ergens uitgenodigd ben, eet ik dat, wat er is. De volgende dag trek ik dat weer recht door een kleinere portie of een Precon product te eten. Het is echter wel belangrijk om op te letten. Een kilootje meer is geen enkel probleem, maar als je opeens 3 kilo meer weegt, moet je oppassen.

Mijn tips

  • Ik eet heel langzaam en bewust. Als ik bijvoorbeeld zin in chocolade heb, laat ik een klein stukje langzaam op mijn tong smelten.
  • Avondeten doen wij vroeg, het liefste altijd op dezelfde tijd, om 18 uur.
  • Ik weeg mijzelf dagelijk en let op, dat mijn kilo hoogstens een kilo wisselt.
  • Ik gebruik praktische huishoudhulpjes. Braadpapier in de koekepan vermindert vet en met een vacuumapparaat kan ik maaltijden houdbaar verpakken.

Mijn succes

Sinds 10 jaar slank

Sinds ik slank ben, heeft mijn leven zich compleet veranderd. Nieuwe stad, nieuwe baan en dan ook nog een leidinggevende positie... Ik denk, dat ik met overgewicht die baan niet gekregen had. Die vooroordelen over gewicht bestaan zeker nog.

Dat ik mijn gewicht sinds 9 jaar op het juiste niveau gehouden heb, maakt me echt trots. Ik heb nog kleding van vroeger in mijn kast, als herinnering om mij steeds weer duidelijk te maken: daar wil ik niet naar terug. Mij is zelf met voor de grap gezegd dat ik die kleren met opzet gekocht heb, om op te scheppen.

Dat was voor mij een compliment.

Naar de Online Shop