Wat betekent BCM?

BCM staat voor de zogenaamde Body Cell Mass, de lichaamscelmassa. Hiermee worden de cellen die energie verbruiken bedoeld. Vooral onze spieren en organen bestaan hieruit. Om optimaal te functioneren hebben deze eiwitten en vele andere voedingsstoffen nodig. De BCM producten zorgen door de specifieke samenstelling ervoor dat uw spiermassa (BCM) tijdens het afslanken behouden blijft.

Mag iedereen deelnemen aan het BCM Dieet?

Waarom val ik met het Precon BCM dieet succesvol af?

Drie factoren spelen tijdens het afslanken met het Precon BCM dieet een essentiële rol: een lagere calorie-opname in vergelijking met het calorieverbruik, de Precon BCM producten en het drie-maaltijden-principe. Tijdens het Precon BCM dieet neemt u dagelijks minder calorieën tot zich dan uw lichaam verbruikt. Hierdoor ontstaat een zogenaamde negatieve energiebalans. Uw lichaam wordt hierdoor gedwonge, het overtollige vet af te breken om in de energiebehoefte te voorzien. Daarnaast garanderen de Precon BCM producten bij een geringe calorie-inname toch een ruim voldoende aanbod van voedingsstoffen. Daarmee wordt de lichaamscelmassa beschermd en alleen het vet afgebroken. De 4-6-urige pauzes tussen de drie maaltijden houden de bloedsuikerspiegel en insulineniveaus laag en zorgen zo voor een optimale vetverbranding."

Waarom zijn de Precon BCM producten tijdens het afslanken belangrijk?

De Precon BCM producten zijn een belangrijke factor voor resultaat van uw dieet. U stelt ermee zeker dat het lichaam alle belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgt en dit zorgt dat u gezond kunt afslanken. Zorgen voor voldoende voedingsstoffen is met een normale maaltijd met dezelfde hoeveelheid calorieën (ca. 220 kcal) niet mogelijk.

Door het eten van de Precon BCM producten stijgt de bloedsuikerspiegel en daarmee het insulinepeil slechts marginaal en de vetverbranding zal al gauw na het nuttigen van de Precon BCM maaltijd weer terugzakken."

Is het succes van het BCM Dieet wetenschappelijk aantoonbaar?

De effectiviteit van de BCM Methode is wetenschappelijk onderbouwd en bewezen door meerdere onderzoeken:

LeanHabits-Studie
De studie werd uitgevoerd van 1998 tot 2004 onder leiding van de voedingspsycholoog Prof. Dr. Joachim Westenhöfer. In dit onderzoek werden 8000 willekeurige BCM deelnemers over een periode van 3 jaar gevolgd. Na één jaar tijd had 73 procent hun BMI (Body Mass Index) met meer dan een punt verminderd. Deze deelnemers waren afgeslankt en hadden hun nieuwe gewicht ook behouden.

MIRA Studie
De MIRA studie (Op een slimme manier juist afvallen) werd van 2001 tot 2006 uitgevoerd door de Universiteit van Leipzig. Deze studie vergeleek diëten op basis van enkele wetenschappelijke criteria. 116 vrouwen en mannen met een BMI van 33 en een gemiddelde leeftijd van minimal 50 jaar werden op willekeurige wijze in één van beide diëten verdeeld. Prof. Dr. G.H. Scholz lette daarbij op twee dingen: of het programma goed in te passen is in het dagelijkse leven en hoe goed de medische resultaten van de testpersonen na één jaar zijn.

Enkel de deelnemers in de BCM groep volbrachten de vooraf gestelde doelstelling na 1 jaar: Bij 67% werd er een gewichtsafname van minstens 5% vastgesteld. 33 % van de deelnemers had een gewichtafname van meer dan 10% bereikt. Daarbij werd de tailleomtrek gemiddeld 7 cm kleiner. Ook belangrijk is dat er bijna geen spieren, maar wel vet werden afgebouwd.

Waarom slechts 3 maaltijden per dag bij het BCM Dieet?

Wanneer u 3 maaltijden per dag eet met tussenpauzes van vier tot zes uur, is de vetverbranding optimaal. Op langer termijn eet u minder calorieën wanneer men drie maaltijden neemt in plaats van vijf maaltijden. Bovendien is het 3 maaltijden principe een psychologische strategie die helpt om niet te hervallen in slechte eetgewoonten die dik maken.

Hoe wen ik aan drie maaltijden?

U kunt de overgang naar drie maaltijden vergemakkelijken door tussen de maaltijden Precon BCM Speciale Kruiden te drinken. Onze hartige, zuiver plantaardige warme drank is bedoeld om het hongergevoel weg te nemen. Vanwege het lage gehalte aan koolhydraten wordt door het drinken van Speciale Kruiden de vetverbranding niet onderbroken."

Wat is een normale maaltijd tijdens het Precon BCM-dieet?

De normale maaltijd tijdens het Precon BCM dieet is een normaal gerecht dat u minimaal eenmaal per dag eet. De maaltijd dient ongeveer 500 - 600 kcal te bevatten en alle voedingsstoffen in de optimale hoeveelheid. Onze lekkere recepten in de kookboeken, in het eMagazine en in de receptendatabase bieden een optimale samenstelling. De recepten zijn gemakkelijk te bereiden en geschikt voor het hele gezin."

Wanneer kan ik beste de normale maaltijd eten?

Bij het afslanken raden wij aan om indien mogelijk het ontbijt als normale maaltijd te kiezen omdat we uit ervaring weten dat u zo het snelste afslankt en later gemakkelijker op gewicht kunt blijven. Indien het niet mogelijk is om vanwege uw dagelijkse routine het ontbijt als normale maaltijd te kiezen, kunt u ook ’s middags of ’s avonds een normale maaltijd nuttigen."

Ik volg een ander ritme tijdens het weekend – maaltijden overslaan dan maar?

Het is niet verstandig om maaltijden over te slaan. Zo bestaat namelijk de kans dat u belangrijke voedingsstoffen tekort komt en te maken krijgt met eetbuien. In het algemeen raden wij u aan om de drie maaltijden aan uw “wakkere periode” aan te passen. Wanneer u tijdens het weekend uitslaapt, gaat u ’s avonds vermoedelijk ook later slapen. Zo is uw dag ongeveer even lang als een normale weekdag.

Tussen de maaltijden door nuttigt u, net zoals tijdens de week, vier tot zes uur geen voedsel of calorierijke dranken. Wanneer u tijdens het weekend dus uitslaapt en uw eerste maaltijd van de dag het middageten is, eet u daarna vier tot zes uur niets, waarna u de volgende maaltijd kunt inplannen. Daarna wacht u opnieuw vier tot zes uur vooraleer u uw derde maaltijd van de dag eet.

Wanneer kan ik beste de normale maaltijd eten?

Uw normale maaltijd dient tussen 500 en 600 kcal te bevatten. Dit geldt ook als u tijdens het dieet om op te gewicht blijven op 2 maaltijden overgaat.

Maar ook onze lekkere Precon BCM recepten in de kookboeken, in het eMagazine en de receptendatabase bevatten 500-600 kcal en zijn geschikt voor het hele gezin.

Welke dranken zijn tijdens het Precon BCM-dieet aanbevolen?

Wij raden aan om dagelijks 2-3 liter calorievrije dranken te drinken. Dit kan mineraalwater of kraanwater zijn maar ook ongezoete kruiden- en vruchtenthee zijn een calorievrij alternatief.

Is koffie tussendoor toegestaan?

Om wat variatie te brengen in de vloeistofopname is het mogelijk om naast calorievrije dranken zoals water of ongezoete kruiden- of vruchtenthee iedere dag een paar kopjes koffie te drinken.

Hoewel koffie geen calorieën bevat, wordt het toch als een genotsmiddel beschouwd. Op basis van recente inzichten mag koffie worden meegerekend als vloeistofvoorziening, maar door zijn opwekkende effect mag het niet worden gedronken als dorstlesser. Het is raadzaam naast zoetstof enkel vetarme melk of melkpoeder in uw koffie te gebruiken. Ook tijdens de startdagen mag u koffie drinken.

Mag ik lightdranken drinken?

Tijdens van het afslanken mag u ook tussen de maaltijden door eenmaal een glas Cola light, Cola Zero, Pepsi light, Fanta Zero etc. drinken. Deze dranken zijn uitsluitend met zoetstoffen gezoet, die geen invloed op de bloedsuikerspiegel hebben en zodanig de vetverbranding niet onderbreken. Ze bevatten daarnaast nauwelijks calorieën.

Bij de keuze van andere lightdranken dient u op de informatie op de fles te letten omdat niet alle lightdranken geschikt zijn. Vaak bevatten de dranken naast de zoetstoffen ook nog suiker of suikervervangers (bijv. xylitolol, mannitolol, sorbitolol). Deze zijn weliswaar caloriearm in vergelijkt met een gewone frisdrank maar zij bevatten desondanks calorieën en kunnen tot een stijging van de bloedsuikerspiegel leiden.

Mag ik suikervrije kauwgum of een suikervrije snoepje eten?

Ja, dat mag. U mag zichzelf tijdens het vermageren ook suikervrije kauwgum of een suikervrije snoepje gunnen.

U dient wel altijd de hoeveelheid in de gaten te houden omdat deze vaak calorieënhoudende suikervervangers bevatten (bijv. xylitolol, mannitolol, sorbitolol) in plaats van gewone suikers.

Meer dan twee kauwgummetjes of snoepjes per dag raden wij niet aan.

Aan wie kan ik mijn vragen stellen?

Het Precon BCM-team staat voor u klaar om alle vragen met betrekking tot het vermageren en de Precon BCM-producten te beantwoorden. Bel ons op het gratis nummer 00800 2500 3500 of stuur een e-mail naar team@precon.be.

U kunt ook het contactformulier gebruiken.

Complimenteren of kritiek uiten?

Uw mening is belangrijk voor ons - laat het ons alstublieft weten!

Uw klachten, suggesties, verbeteringssuggesties maar ook uw complimenten ontvangen wij graag. Wij zien uit naar uw terugkoppelingen en suggesties maar ook naar kritiek op de Precon BCM producten, onze service en uw successen. U kunt ons op elk moment per e-mail bereiken: team@precon.nl

U kunt ook ons contactformulier gebruiken.

Hebt u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Het Precon BCM-team is gratis bereikbaar op 00800 2500 3500 (maandag tot zaterdag van 08 tot 20 uur) voor u en helpt u verder.

U kunt ook ons contactformulier gebruiken.