Precon Blog

Dieet magazine

Het perfecte bord: hoe je de juiste portiegrootte en het aantal calorieën kunt inschatten

Gezond eten is gemakkelijker dan je denkt Hoe bepaal je hoeveel je mag eten en hoeveel calorieën je binnenkrijgt zonder elke rijstkorrel afzonderlijk af te wegen? Je bent niet de eerste die daarmee worstelt, daarom geven we je nu het antwoord. Alles wat je nodig hebt is een bord en natuurlijk wat achtergrondkennis van de... View Article

Verder lezen

Precon variatie tips – geef je dieet een twist

Shake en soep variaties De Precon shakes en soepen zijn ideaal om af te vallen of om op gewicht te blijven. Ze bevatten alle essentiële voedingsstoffen en weinig calorieën. De samenstelling voldoet aan de strenge wettelijke eisen voor dieetproducten. Met de Precon-producten kun je een complete maaltijd vervangen. De speciale samenstelling zorgt voor een minimale… View Article

Verder lezen

Laat je niet misleiden door je brein – 7 onverwachte dikmakers

Ons brein werkt nog als vroeger Wanneer we calorierijk voedsel eten worden in de hersenen stoffen aangemaakt die het beloningssysteem activeren. Deze stoffen, de zogenaamde neurotransmitters, zijn onder andere dopamine en opioïden. Dit mechanisme hielp ons vroeger overleven, want door die positieve ervaring met calorierijk voedsel, verhongerden niet. Ons brein werkt nog steeds zo, bijvoorbeeld… View Article

Verder lezen

Hoe helpt slaap bij afvallen?

Afvallen terwijl je slaapt, dat klinkt toch heerlijk? En het is nog waar ook. Sterker nog, goed slapen is een must als je wilt afvallen. Een goede nachtrust draagt namelijk bij aan een gezonde stofwisseling. En mensen die te weinig slapen, zijn geneigd meer te eten. Dus draai je nog maar eens lekker om! Klachten... View Article

Verder lezen

Zo weersta je de verleidingen in supermarkten en restaurants. Ontdek je voedselradius!

Voedingsdeskundige en professor Brian Wansink van Cornell University deed een verbazingwekkende ontdekking: elke dag maken we ongeveer 200 voedselkeuzes. De meeste (80% om precies te zijn) doen we thuis of in de omgeving. Bijvoorbeeld in onze keuken, op kantoor, op school, in de supermarkt of in ons favoriete restaurant. Wansink noemt dit gebied de voedselradius.... View Article

Verder lezen