“Een knop omdraaien is belangrijk” Mieke vertelt over haar BCM Dieet ervaringen

“Een knop omdraaien is belangrijk” Mieke vertelt over haar BCM Dieet ervaringen

Mieke De Muer is héél toevallig in contact gekomen met het BCM- programma. Nu heeft ze haar streefgewicht bereikt dankzij het BCM Dieet. “Het is belangrijk om in je hoofd een knop om te draaien” vertelt ze.

Begin: oktober 2006
Startgewicht: 74 kg
Huidig gewicht: 61 kg
Gewichtsverlies: 13 kg

“Ik wou op dieet en het lukte niet vanzelf. Ik voelde mij niet slecht, maar ik wist dat er iets aan de hand was. Na m’n tweede kind heb ik nooit meer m’n vroegere gewicht bereikt. Vorige zomer had ik er plotseling 2 kilo bij. Ik heb toen beslist dat er iets moest gebeuren. Ik heb in de Gouden Gids naar een diëtist gezocht, die me twee mogelijkheden voorstelde: een klassiek maar langzaam dieet of het BCM Dieet. Ik ken mezelf: om gemotiveerd te blijven, wil ik snel resultaat. Daarom werd het de BCM-methode.”

Zonder advies kan het niet

Ook de adviseur als controlefiguur was voor Mieke heel belangrijk: “Ik heb zo iemand nodig; zonder kan ik het niet. In het begin ging ik wekelijks. Je streeft ernaar om tegen je volgende afspraak weer afgevallen te zijn. Als je adviseur vervolgens enthousiast is, word je zelf ook enthousiast.” Mieke heeft ondertussen haar streefgewicht al een tijdje bereikt. “Nu ben ik officieel niet meer op dieet. Na december hoefde ik niet meer op controle. Ik doe nu figuurtrainen en wil er nog enkele centimeters af. Ik wil echt all the way gaan.”

Knop omdraaien is belangrijk

“Ik stond aanvankelijk sceptisch tegenover het BCM-programma, maar al heel snel merkte ik dat het werkte. Ik heb me nooit flauw gevoeld. In de voedselvervangers zit alles wat je lichaam nodig heeft. Ik heb 9 weken lang twee vervangmaaltijden gegeten. Daarna volgde een korte periode met 1 vervangmaaltijd. De laatste weken eet ik drie balansmaaltijden. Het is dus heel vlot gegaan. Tegen de feestdagen was ik al 12 kilo kwijt. Het is belangrijk om in je hoofd een knop om te draaien. Eens je dat hebt gedaan, heb je geen problemen.” De eerste twee dagen vond Mieke de moeilijkste. “Die zuiveringskuur viel me erg tegen, vooral omdat ik toen net een feest had waar ik me echt rot voelde.”

September 07

“Het gaat eigenlijk nog steeds heel goed. Dit wil echter niet zeggen dat ik, nu de kilo’s er af zijn, terug kan eten als voordien. Ik hou me aan de regels en wanneer ik eens een feestje heb, geniet ik volop, maar nadien wordt dat weer een beetje vasten. Dit laatste is echt wel nodig anders zouden de kilo’s er snel bij zijn, denk ik.” “Ik heb gemerkt dat ik nu wel aan de grens zit van wat ik kan vermageren (-13 kilo) om dan ook nog normaal en gezond te kunnen leven. Ook aan het figuurtrainen heb ik veel steun. Hiermee ben ik toch nog een 20-tal cm (over het geheel uiteraard) kwijtgeraakt.” “Hopelijk kan het inderdaad nog wat mensen inspireren!!”

Wil je nog meer ervaringen lezen,  klik dan hier!