Het eiwit dieet, hoe werkt dat eigenlijk?

Het eiwit dieet, hoe werkt dat eigenlijk?

Elke cel van ons lichaam heeft eiwitten nodig. Of het nu gaat om de opbouw van onze spieren, hormonen, enzymen of immuunsysteem; eiwitten zijn fundamenteel voor de goede werking ervan. Omdat cellen continu vernieuwen, is het belangrijk voldoende eiwitten binnen te krijgen. Zeker tijdens een dieet.

De eiwitbehoefte voor volwassenen is 0,8 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht. Iemand van 70 kilo heeft dus 56 gram eiwitten per dag nodig. Vegetariërs hebben 1,2 gram eiwit nodig per kilo lichaamsgewicht en veganisten zelfs 1,3 gram doordat ze geen dierlijke producten eten.

De voordelen van het eiwit dieet

Een eiwitdieet heeft veel voordelen. Eiwitten verzadigen namelijk langer dan koolhydraten en vetten. Bovendien vergt het meer energie om eiwitten af te breken en stimuleren eiwitten de opbouw en groei van de spieren. Door de hoge verzadigingswaarde helpen eiwitten je de energie-inname te beperken. Oftewel, je hebt minder snel behoeft aan iets lekkers waardoor je gewichtstoename tegengaat.

Het ene eiwit dieet is het andere niet

Geef altijd de voorkeur aan hoogwaardige eiwitten. Je vindt deze hoogwaardige eiwitten in magere (melk)producten, mager vlees, vis of plantaardige eiwitbronnen zoals granen, peulvruchten en aardappelen. Hoe hoger de kwaliteit van het eiwit, hoe beter het lichaam deze kan benutten. Vet vlees en worst bevatten vaak een slechte kwaliteit aan eiwitten met veel vet, calorieën en zout. Uiteraard bevatten de Precon producten hoogwaardige eiwitten.

Bespaar caloriën met het eiwit dieet

Om af te vallen moet je minder calorieën nuttigen dan u verbruikt. Het helpt echter niet om gewoon minder (of zelfs niks) te eten. Een kort tekort aan calorieën wordt door het lichaam gecompenseerd zonder dat het daarbij de vetreserve aanspreekt. Het lichaam zet de verbranding op de spaarstand en haalt energie uit spieren. Hierdoor neemt de spiermassa af. Doodzonde, want je wilt vet verliezen, geen spieren! Een afname van de spieren zorgt voor een lagere verbranding. Dus als je na een korte vastenperiode weer meer gaat eten, kom je gemakkelijk aan. Een succesvolle afvalmethode spreekt de vetreserves aan en houdt de spieren intact. Dat is precies wat het Precon eiwitdieet doet.

Vervang maaltijden met het eiwit dieet

Bij het eiwitdieet vervang je maaltijden met een eiwitshake, reep of soep. Deze maaltijdvervangers geven je een vol gevoel maar hebben minder calorieën dan je nodig hebt. Omdat je bloedsuikerspiegel laag blijft, hoeft jouw spiermassa het niet te ontgelden. Zodra je koolhydraatvoorraad is verbruikt,wordt je vetmassa aangesproken.

Het Precon eiwit dieet bevat alle noodzakelijke voedingstoffen

Natuurlijk is het belangrijk om tijdens je dieet alle belangrijke voedingstoffen binnen te krijgen. Je eet minder en zult daarom ook minder gevarieerde producten tot je nemen. Precon zorgt ervoor dat je toch alle belangrijke voedingstoffen binnenkrijgt. Alle eiwitten, mineralen en vitaminen die je lichaam nodig heeft zitten in onze producten. Je hoeft je tijdens het dieet dus geen zorgen te maken dat het jouw lichaam aan iets ontbreekt!