Angelica heeft haar doel bereikt:
Geen slecht humeur meer!

Angelica, 64 jaar: niet meer chagerijnig!
Angelica, 64 jaar: niet meer chagerijnig!

Angelike was net met pensioen, toen ze zich op vakantiefoto’s zag en besloot om af te slanken. Ze dacht: “Het is nu of nooit!”. Lees hier het hele verhaal.

Mijn motivatie

Angelica, 64 jaar: niet meer chagerijnig!
Angelica, startgewicht: 94,4 kg

De shock bij het zien van mijn vakantiefoto’s was de trigger voor mij om af te willen vallen. In de spiegel was mijn figuur mij nooit zo opgevallen. Ook was ik net met pensioen gegaan en bewoog ik niet zo veel meer. Ik was al over de 60 en dacht: “Het is nu of nooit!”. Het BCM forum, de persoonlijke gewichtscurve en ook het afslankpaspoort dat op het forum door toegewijde medestrijders wordt bijgehouden, motiveerde mij. Elke keer een kleinere kledingmaat motiveerde mij om door te blijven gaan net als mijn spiegelbeeld: ik vond het leuk om te zien dat ik die steeds slanker wordende persoon was.

Mijn eindresultaat

Ik vond het gemakkelijk om met BCM af te slanken. Tijdens de afslankfase verliep alles goed, zonder terugval. De onderhoudsfase heeft zijn eigen wetten. Je moet aan twee gemengde dieetmaaltijden wennen. Een terugval heb ik niet gehad. Direct na het begin van deze fase begonnen onze lange vakantie en ook daarin ben ik mijn gewicht goed de baas gebleven. Nu blijf ik sinds een jaar op mijn gewicht. Ik vind de diversen smaken heel afwisselend. Het dieetplan en de informatie op de Precon website helpen je goed.

Mijn eindresultaat

Mijn man heeft mij goed ondersteund en was verrast dat ik niet chagrijnig werd, wat altijd met mijn andere diëten gebeurde. Hij raakte zelfs gewend aan het uitgebalanceerde eten en viel zelf ook een aantal kilo af. Heel tolerant heeft hij mijn koopgekte in het begin voor nieuwe, kleinere kleding niet in de weg gestaan en mij af en toe wat cadeau gegeven. Mijn dochters waren enthousiast en bij een bezoek aan mijn vorige werkgever vielen mijn ex-collega’s achterover van verbazing. Yogaoefeningen waar ik eerder alleen maar van kon dromen, waren voor mij het absolute hoogtepunt.